Zilele Arhitecturii 2015


Textbox Section
 
Strada

Un proiect major din cadrul Zilelor Arhitecturii, 2015 este "Strada", acesta desfăşurându-se exact pe o...stradă. O stradă creată prin deschiderea gangului de pe Bulevardul Eroilor, de lângă vechea primărie, şi încheindu-se cu grădina de pe Avram Iancu. Fiind un traseu destul de îngust, acesta ne permite desfăşurarea diferitelor activităţi menite să scoată în evidenţă frumuseţea acestui drum şi, sperăm noi, să-l transforme într-unul permanent, putând fi folosit de către cetăţeni.
Proiectul "Strada" cuprinde patru mari arii de desfăşurare, toate având ca scop central socializarea şi cunoaşterea, conştientizarea spaţiului în care trăim.

"Reciclabilitatea, interacţiunea, culturalizarea, conştientizarea" sunt temele principale, toate bazându-se pe colaborarea dintre minţi şi oameni din diferite domenii, care vor să schimbe ceva pentru acest oraş, pentru societate. Activităţile au scopul de a deschide ochii masei, de a-i face să realizeze că din puţin poţi avea mult - cum este cazul reciclării, că trebuie să conştientizăm importanţa calităţii şi nu a cantităţii şi, mai ales, să ne deschidem mintea spre noi posibilităţi, idei, proiecte şi prietenii noi. Şi până la urmă cu asta vom ramane în final: oameni faini şi împlinirea că am făcut ceva pentru a rezolva nişte probleme şi a influenţa în bine pe cei din jur.