Zilele Arhitecturii 2015


 
Proiectele Câștigătoare

 Premiul Juriului: Carmen Mladin


MladinCarmen_SitePremiul Juriului: Ionuț-Adrian Pătrașcu;


PatrascuIonut_SiteMențiune: Echipa Vlad Bija, Adrian Dănuț Bizău, Ștefan Corneliu Capbun


Structura Reciproca

Mențiune: Echipa Vlad Leu și Paul Rusu.


Mentiune_Scena_Verde

Temă Concurs

Organizat de Societatea Culturală Filarmonia în colaborare cu Asociația Studenților Arhitecți Cluj-Napoca


Proiectul „Scena Verde” propune evidenţierea Ecologiei, Sustenabilităţii şi Proiectării Algoritmice ca factori importanţi în procesul de creaţie arhitecturală şi rezultatul său, totodată continuând tradiţia Asociaţiei Studenţilor Arhitecţi Cluj-Napoca de inserare în spaţiul public a unor obiecte arhitecturale inovatoare şi reprezentative pentru scena urbană a oraşului.

Tema Presupune realizarea unui Pavilion inedit ce vizează spațiul public, propunerea unei platforme atât fizice cât și conceptuale care urmărește adunarea publicului clujean în același loc sub aceeași directie și anume reutilizarea, reciclarea și asumarea spațiului public prin întretinerea sa și propunerea unor idei inovative de reinventie a acestuia. Prin intermediul pavilionului dorim organizarea unui centru comunitar capabil sa functioneze liber timp de 6 luni, un punct de inflexiune în reteaua activitatilor orasului, însușit de utilizatorii sai.

Pavilionul Zilelor Arhitecturii 2015 urmăreşte un impact pozitiv asupra activităţilor de reciclare şi reutilizare a deşeurilor de tip P.E.T. din municipiul Cluj-Napoca şi asupra modului în care sunt percepute aceste eforturi de către cetăţenii săi. Acesta plaseaza ecologia la baza procesului arhitectural, modulat şi articulat de principiile reiterării şi mutaţiei specifice gândirii parametrice. Concretizarea acestor idei vizează, în paralel, o evoluţie a atitudinii faţă de proiectarea algoritmică în domeniul arhitecturii şi o evoluţie a multi-disciplinarităţii profesiei de arhitect.

Amplasament
Formular înscriere concurs

Regulament concurs
GDE Error: Error retrieving file - if necessary turn off error checking (404:Not Found)