Zilele Arhitecturii 2013

Posted · Add Comment

O dată la doi ani ne adunăm forțele pentru a realiza Zilele Arhitecturii, festival studențesc de arhitectură. Anul acesta, tema ZA13 a fost Crossing Borders. Această depășire a limitelor se traduce printr-o schimbare de mentalitate în primul rând pentru noi, ca viitori arhitecți, și mai apoi pentru locuitorii orașului. Am început prin a încerca să punem întrebările corecte, ZA13 fiind manifestul nostru pentru adecvare, dar și pentru o viziune critică.

Crossing borders vorbește despre o arhitectură care abordează subiecte incomode, despre o arhitectură așadar despre o arhitectură care abordează subiecte incomode, despre o arhitectură Crossing apropiată de social, despre intervenții subtile și propuneri studiate în profunzime. Crossing borders este atitudinea critică asupra felului în care ne raportăm la propriile limite.

Deoarece suntem constienți că trăim într-o epocă a schimbării, pe care de altfel ne-o și dorim, în care interdisciplinaritatea poate fi răspunsul pentru o practică de calitate, la ZA2013 am privit în exteriorul teritoriului propriu și am invitat la noi în casă oameni din domenii cât mai diverse pentru a încerca să înțelegem care sunt pașii de urmat și, mai ales, să ne înțelegem.

ZA2013 a însemnat Workshopuri și intervenții urbane ulterioare –Pavilionul ZA, Parcul mobil, Grădina BOEMĂ- , Expoziții, Conferințe, STRADA, muZA, dar mai ales multă implicare și entuziasm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>