nvj

Începând cu anul universitar 2009-2010, A.St.A. Cluj a lansat “Ne vedem joi” sub forma unei serii de evenimente bisăptămânale unde au fost invitate de fiecare dată una sau mai multe persoane care să țină scurte prezentări pe teme de interes pentru studenții de la arhitectură. În timp evenimentul a crescut, la fel ca și subiectele și numărul de invitați, s-a diversificat publicul țintă al acestuia.

Prin demersul prezentărilor, proiectul “Ne vedem joi” a încercat să atingă puncte sensibile și de interes în rândul studenților și al arhitecților, căutând tematici actuale și devenind un prilej pentru schimburi de idei și dezbateri. Prezentările încearca să iasă din tiparul conferințelor încurajând dialogul, promovând idei și dezvoltând legături. Acestea iau forma unor prezentări, proiecții de filme, vizite la obiecte de arhitectură, dezbateri, devenind o platformă complementară studiului academic.

Află mai multe

 


PageLines-ZAsigla2.png

Zilele Arhitecturii este evenimentul principal organizat de Asociației Studențiilor Arhitecților din Cluj, și reprezintă o manifestare culturală menită să ridice nivelul culturii profesionale a studenților arhitecți. Obiectivul principal al evenimentului, comun și celorlalte proiecte ale asociației, este de a crea o platformă alternativă studiului universitar, fiind totodată o modalitate de a aduce împreună arhitecți, respectiv pasionați de arhitectură.

Acest festival consolidează relațiile între școlile de arhitectură din România și străinătate și face posibil ca arhitectura să ajungă cunoscută și asumată de cele mai diverse domenii, cât și de publicul larg precum cetățeni ai orașului, copii, elevi, și autorități. După cum se poate observă și în edițiile anterioare, evenimentul este împărțit în mai multe secțiuni: ateliere, conferințe, expoziții, strada (partea de conștientizare a comunității de importanța arhitecturii) și muza (muzică zilelor arhitecturii). Următoarea ediție se va desfășura în primăvara anului 2015, sub semnul Cluj Capitală Culturală a Tineretului.

Află mai multe

 


 

winterschool
Winterschool este un eveniment bienal organizat de Asociația Studenților Arhitecți din Cluj-Napoca, în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România, care se desfășoară la Cluj și are ca scop realizarea unei platforme complementare studiului academic.

În cadrul acestui proiect sunt organizate cursuri, prezentări și ateliere sub îndrumarea unor persoane pregătite și pasionate, cu o miză precisă, aceea de a aduce la un loc studenți, arhitecți , precum și persoane din alte domenii.

Află mai multe

 


ziar

ZIdeARhitectură nu e o cronică de evenimente, dar mai degrabă o colecție de lucruri apropiate nouă, de locuri și arhitecți strânși laolaltă și ca orice publicație de arhitectură ce se respectă, are puține cuvinte, dar multe imagini grăitoare. Ziarul e un joc prin care noi învățăm și încercăm să-i învățăm și pe alții, un experiment în timpul liber.

Află mai multe

 


casa1

Află mai multe