„Desenăm Acasă” – strângere de ustensile

Posted · Add Comment

În perioada 9.05.2017 – 15.05.2017 între orele 12-16 vom organiza la sediul A.St.A. o strângere de ustensile: creioane, markere, acuarele, ascuțitoare, radiere sau alte accesorii pentru desenat de care nu mai ai nevoie pentru copiii din orfelinat, ce vor participa într-un proiect intitulat „Desenăm acasă” organizat de Rotaract Cluj-Napoca Cetățuie (Rotary Club Partner). 

Proiectul “Desenăm acasă” este un proiect de caritate realizat cu scopul de a oferi unui grup de copii cu vârste între 4-16 ani oportunitata de a-și exprima, prin intermediul desenului, viziunea asupra conceptului de “acasă”. Sarcina pe care participanții o au de rezolvat este aceea de a realiza un desen care să sugereze ideea de”acasă”, așa cum o percep ei.

Acasă(definiție) - ”adv. de loc și de direcțiune (a și casă). La domiciliu, acolo unde locuieștĭ: stau acasă, mă duc acasă, plec de acasă.” (sursa www.dexonline.ro).

Pe lângă semnificația la propriu sau la figurat dată de DEX cuvântului ”acasă”, prin proiectul nostru vom încerca ”să desenăm” definiția senzorială a acestui termen. ”Acasă” înseamnă cel mai mult familie, mediul în care trăiești și mai puțin un spațiu definit de pereți. Interpretarea psihologică și sentimentală a participanților noștri va fi subiectul nostru de rezolvat prin acest proiect.

Unul dintre principale obiectivele ale proiectului ”Desenăm acasă” este de a reuni copii și adolescenți din medii diferite în același scop, rezultând în acest fel o integrare socială mai bună a participanților și o înțelegere a unui mediu de viață deosebit de cel cunoscut de ei. Alt obiectiv este acela de a atrage atenția asupra unui subiect sensibil, acela de percepție a ideii de familie a copiilor, denumind-o sugestiv ”acasă”. Indiferent în care categorie socială se integrează, copiii pot sezisa anumite probleme pe care nu știu cum să le comunice adulților și care nu trebuie ignorate. Ultimul obiectiv și nu cel din urmă, pe care urmărim să îl atingem prin proiectul ”Desenăm acasă” este de a strânge fonduri care îi pot ajuta pe copiii din orfelinate.

afis-pt-AStA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>