C|A|S|A 2014 – Baia Mare

A cincea ediție a Concursului Anual al Studenților Arhitecți (2014) a avut loc în Baia Mare. Situl studiat este situat în “Piața Cetății”, în apropierea străzii 1 mai.
Plasat într-una dintre piețele principale ale orașului, chiar langa Turnul Ștefan – singurul element al Catedralei Sfântului Ștefan – construită de Iancu de Hunedoara – care a rămas înca în picioare.
Terenul ales aparține în mod tipic unei zone configurate în secolul 15. Având în considerare caracterul urban al sitului ales și prezența mișcărilor artistice, tema de lucru se rezumă la proiectarea unor locuințe cu apartamente supraetajate, care pot fi închiriate de artiști (Artiști în programe rezidențiale) și să conțină STUDIOUL artistului, separat de nevoile primordiale de trai.

Juriul ediției din 2014 a fost alcătuit din:  arh.Daniel Tudor Munteanu,  arh. Dragoș Oprea,  Jorn Konjin ( architecture&design curator și scriitor ), Leo Van Broeck (partener fondator BogdanVanBroeck, invitat- profesor al Universitatii KU Leuven) și arh. Ștefan Paskucz

 Proiecte înscrise – 125   dintre care:
-60 de proiecte – Facultatea de Arhitectură și Urbanism – Cluj-Napoca
-59 de proiecte – Facultatea de Arhitectură și Urbanism – Timișoara
– 6 proiecte – Universitatea Tehnică și Economică – Budapesta

Câștigătorii ediției:

Premiul I: Răzvan Schipor – FAUCJ
Premiul al II-lea: Ionuț Popa – FAUCJ
Premiul al III-lea: Durdun Roxana – FAUCJ